همشهری آنلاین: خوراکی هرچه رنگیرنگیتر، خوشگلتر، جذابتر و شاید خوشمزهتر؛ بنابراین اگر در سبد خرید خود سراغ رنگیرنگیها میروید، سعی کنید گذرتان به ایالت کالیفرنیا در آمریکا نیفتد! به این دلیل که از سال ۲۰۲۷ میلادی، قرار است بازار بسیاری از خوراکیهای رنگیرنگی تعطیل شود.
قانون ایمنی موادغذایی کالیفرنیا AB۴۱۸ که هفته گذشته توسط فرماندار کالیفرنیا-گاوین نیوسام- امضا شد، استفاده از ۴ ماده شیمیایی مضر در آبنبات، غلات، سس سالاد و سایر غذاهای فرآوری شده در این ایالت را ممنوع میکند. براین اساس استفاده از روغن نباتی حاوی بُرُم، برومات پتاسیم، پروپیل پارابن و رنگ قرمز شماره ۳ در تهیه خوراکیها ممنوع است. علاوه بر ایالاتمتحده، استفاده از این مواد در ۲۷ کشور اروپایی نیز ممنوع شده است.
این نکته فقط درباره یک نوع آبنباتهای رنگینکمانی بسیار مهم است و ممنوعیت استفاده از رنگهای خوراکی بیش از همه برای این نوع خوراکی اعمال خواهد شد؛ البته یک نوع آبنبات خاص از این گردونه جان سالم به در برد و آن، آبنباتهای رنگینکمانی است؛ به این دلیل که ابتدا استفاده از دیاکسید تیتانیوم نیز ممنوع اعلام شد، اما سپس استفاده از آن به مقدار کم در تهیه آبنباتهای رنگینکمانی، یکی از محبوبترین آبنباتها در ایالاتمتحده، مجاز اعلام شد.
امضاکنندگان این قانون جدید، آن را راهی برای حمایت از سلامت کودکان اعلام کردهاند. تولیدکنندگان موادغذایی میتوانند با تغییرات جزئی و جایگزین کردن مواد دیگر با این مواداولیه ممنوع، خوراکیهای موردنظر را تولید کنند.
از سال ۲۰۰۰ میلادی در ایالاتمتحده بیش از ۱۰ هزار ماده شیمیایی برای استفاده در تولید موادغذایی استفاده شده است که از این مقدار، ۹۹ درصد در صنایع غذایی مورداستفاده قرار گرفته است.
نظر شما